Σε συνέχεια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου),ο κορυφαίος
ελληνικόςοδηγός γαστρονομίας FNL σε συνεργασία με την Abbott και
το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης με αισθητήρα FreeStyle Libre
διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά μια εβδομάδα γαστρονομίας αφιερωμένη στα
1.000.000 άτομα με διαβήτη.
Ο θεσμός δημιουργήθηκε για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης για τη
διαβητικήκοινότητα, εκπαιδεύοντας την εστίαση σε σχέση με τις κατευθυντήριες
οδηγίες για τη διατροφή των ατόμων με διαβήτηκαι αναδεικνύοντας το δικαίωμα
τους στη χαρά του καλού φαγητού.
Σε αυτό το πλαίσιο, από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 1η
Δεκεμβρίου,15 εστιατόρια της Αθήναςμε επικεφαλής καταξιωμένους/ες σεφ θα
παρουσιάσουν πιάτα στα οποία έχει γίνει ανάλυση σε θερμίδες, πρωτεϊνες, λίπη
& υδατάνθρακες με την επιστημονική επιμέλεια του Κλινικού
Διαιτολόγου-Βιολόγου κ. Χάρη Δημοσθενόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος
η συμμετοχήτων εστιατορίων είναι διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Συγκεκριμένα, τα εστιατόρια που συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, είναι τα
εξής:Akti, Amen, Ateno, Casserole Greek Bistro, Cinapos, Gio, Jerar, Lolita’s,
LostAthens, MaisonColette, OxChop-house, Piscis, Rick’s, Seeds, Upon.
Όσοι/ες επισκεφθούν τα συγκεκριμένα εστιατόρια κατά τη συγκεκριμένη
εβδομάδα θα μπορούννα δοκιμάσουν την πρόταση του εστιατορίου, ενώ κλικάροντας
στο ειδικό QRcodeπου θα βρουν σε έντυπο στο τραπέζι τους θα
μαθαίνουν περισσότερα για τη σύσταση σε πρωτεϊνες, λίπη και υδατάνθρακες, καθώς
και τις θερμίδες του πιάτου τους.
Τα πιάτα που έχουν επιλεγεί, καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις και
διαφορετικά είδηκουζίνας με απώτερο στόχο να δοκιμάσει κανείς όσα περισσότερα
γίνεται, επισκεπτόμενος/η τα εστιατόρια που συμμετέχουν κατά τη διάρκεια της
εβδομάδας.
Ο κ. Πάνος Δεληγιάννης, Ιδρυτής του FNL ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χαιρόμαστε
ιδιαίτερα που σε μια εποχή, η οποία επιτάσσει τη γαστρονομική δημιουργικότητα
σε συνδυασμό με την κοινωνική ευαισθησία, διοργανώνουμε το δεύτερο Diabetes
DineOut με την υποστήριξη του συστήματος
παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre. Έχουμε διπλάσια συμμετοχή σε σχέση με
την περσινή διοργάνωση και ήδη σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε το θεσμό και εκτός
Αθηνών με δεδομένο το μεγάλο αριθμό των ανθρώπων με διαβήτη στην Ελλάδα».
Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγοςκ. ΧάρηςΔημοσθενόπουλοςδήλωσε: «1.000.000
άνθρωποιστην Ελλάδα ζουν με το διαβήτη είτετύπου 1 είτε τύπου 2. Η σωστή
διατροφή συμβάλλει στη θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.Η
σύγχρονη προσέγγιση δεν υποστηρίζει περιορισμούς γιατί ακολουθώντας τις βασικές
αρχές της μεσογειακής διατροφής και συνδυαστικά με τηντακτική παρακολούθηση των
τιμών της γλυκόζηςοι ασθενείς με διαβήτη μπορούν να απολαμβάνουν τις αγαπημένες
τους γεύσεις και να δοκιμάζουν νέα εστιατόρια. Με την ενέργεια αυτή
αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης της εστίασης,
αλλά και του κοινωνικού συνόλου, σε σχέση με τη διατροφή των ατόμων με διαβήτη
και επιδιώκουμε τη θέσπιση πολιτικών αναγραφής της σύστασης σε ετικέτες
τροφίμων ή καταλόγους εστιατορίων».
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.fnl-guide.com/gr/el/restaurant-topics/fnl-diabetes-week-restaurants-2024/