Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Sanofi-aventis: Πρόσκληση για κοινή δράση στον αγώνα κατά της πανδημίας γρίπης

Ο Christopher A. Viehbacher επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τη δέσμευση της sanofi-aventis υπέρ της πρόσβασης των ασθενών στην Υγεία κατά τη διάρκεια του Pacific Health Summit στο Σιάτλ καθώς και την πρόθεση της εταιρείας να δωρίσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 100 εκατομμύρια δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίας του Pacific Health Summit, που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ, στην Ουάσινγκτον, ο Christopher A. Viehbacher, Διευθύνων Σύμβουλος της sanofi-aventis, δήλωσε: «Επιθυμία μου είναι να ανταποκριθώ στην πρόσκληση για κοινή δράση της Γενικής Διευθύντριας του ΠΟΥ στον αγώνα κατά της πανδημίας γρίπης. Είναι συλλογική ευθύνη όλων των εταιρειών, της βιομηχανίας, των εθνικών αρχών υγείας, των μη κυβερνητικών Οργανώσεων, των Οργανισμών, να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειές μας ώστε να βρούμε λύσεις που θα είναι οικονομικά ανεκτές για όλους τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο».

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των καιρών. Πρέπει να δράσουμε υπεύθυνα και όλοι να ανταποκριθούμε στο κομμάτι που μας αναλογεί. Γι’ αυτό το λόγο, σκοπεύουμε να προσφέρουμε 100 εκατομμύρια δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ώστε να βοηθήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την πανδημία γρίπης», πρόσθεσε ο Christopher A. Viehbacher.

Η δωρεά αυτή έχει στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης του 2009 που οφείλεται στο νέο στέλεχος της γρίπης A (H1N1) και συνδέεται με μια προηγούμενη δέσμευση της εταιρείας το 2008 εν όψει της απειλής πανδημίας της γρίπης A (H5N1).

«Οι νέοι ιοί της γρίπης A H1N1 και H5N1 έχουν εμφανισθεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων από τις φτωχότερες περιοχές του κόσμου. Η ευέλικτη αυτή δωρεά έχει στόχο να βοηθήσει τον ΠΟΥ να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των πιο ευπαθών αυτών πληθυσμών», δήλωσε ο Christopher A. Viehbacher.


Όταν ξεκινήσει η παραγωγή του εμβολίου κατά του ιού της νέας γρίπης A (H1N1), η Sanofi Pasteur, ο τομέας εμβολίων του Ομίλου sanofi-aventis, θα κρατήσει το 10% της παραγωγής για να το προσφέρει ως δωρεά στον ΠΟΥ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στην περίπτωση που οι μονάδες παραγωγής της Sanofi Pasteur αφοσιωθούν πλήρως στην παραγωγή του πανδημικού εμβολίου, η εταιρεία θα παρέχει επίσης το εμβόλιο με κλιμακούμενη τιμολόγηση για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Η sanofi-aventis γίνεται κορυφαία παγκόσμια εταιρία στον τομέα της υγείας και όχι απλά μία φαρμακευτική εταιρεία εστιασμένη στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη», δήλωσε ο Christopher A. Viehbacher. «Το μέλλον της βιομηχανίας μας είναι συνδεδεμένο με την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται σε όλες τις χώρες. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των κυβερνήσεων και παράλληλα συνεργαζόμαστε με διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και άλλους φορείς υγείας ανά τον κόσμο. Συγκεντρώνοντας όλοι τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας, μπορούμε να σώσουμε εκατομμύρια ζωές».


Η πολιτική της sanofi-aventis για την «Πρόσβαση των ασθενών στην Υγεία»

Η sanofi-aventis έχει αναπτύξει μια καινοτόμο προσέγγιση υλοποίησης προγραμμάτων που συνδέονται με τους τομείς εξειδίκευσής της, προκειμένου να παρέχει στους ανθρώπους που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες σταθερή πρόσβαση σε φάρμακα και εμβόλια.

Σήμερα, η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε φάρμακα και εμβόλια. Παραμένοντας πιστή στην αποστολή της να βελτιώνει τις ζωές των ασθενών όπου αυτό είναι δυνατόν, η sanofi-aventis έχει αναλάβει τη δέσμευση να αναπτύσσει συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες του χώρου υγείας με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στα φάρμακα σε αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες χώρες.

Μέσω της αφοσιωμένης σε αυτό το στόχο ομάδας Πρόσβασης στα Φάρμακα, η sanofi-aventis παρέχει πόρους και εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερή πρόσβαση σε φάρμακα. Εφαρμόζουμε μια νέα προσέγγιση που συνδυάζει το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον και την οικονομική βιωσιμότητα.


Η προσέγγιση αυτή έχει τέσσερις στόχους:

- Να διασφαλίσουμε ότι τα φάρμακα είναι προσιτά μέσω της εφαρμογής κλιμακούμενης τιμολόγησης.

- Να παρέχουμε λύσεις σε μελλοντικές ιατρικές ανάγκες μέσω του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης.

- Να μοιραζόμαστε τη βιομηχανική τεχνογνωσία μας με χώρες στο Νότιο ημισφαίριο.

- Να αναπτύσσουμε υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις τοπικές ιδιαιτερότητες και, εκτός από τα φάρμακα, να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των νόσων παγκοσμίως.


Τα προγράμματα της sanofi-aventis Πρόσβαση στα Φάρμακα εστιάζουν σε πέντε τομείς ασθενειών στους οποίους διαθέτουμε ιδιαίτερη εξειδίκευση -Ελονοσία, Φυματίωση, Παραμελημένες Τροπικές Νόσοι (Ανθρώπινη Αφρικανική Τρυπανοσωμίαση ή "Νόσος του Ύπνου" και Λεϊσμανίαση), Χρόνιες Νόσοι (Επιληψία και Ψυχικές νόσοι)- καθώς και στην πρόσβαση σε Εμβόλια.