21-23 Μαΐου 2010 Ρέθυμνο Κρήτης, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου
Ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας, στο πλαίσιο της συνεχής ανάπτυξης του αλλά και της αναγνώρισης του ρόλου του ως φορέα διαρκούς και δυναμικής δραστηριοποίησης σε θέματα που αφορούν τους Φοιτητές Ψυχολογίας σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ψυχολογίας το 22-23 Μαΐου 2010 με θέμα «Νέοι Ψυχολόγοι στην Ελληνική Πραγματικότητα: Οι Προβληματικές και η Δυναμική του Κλάδου», στο Ρέθυμνο Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου.
Με την εμπειρία του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Ψυχολογίας, που πραγματοποιήθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2ο Συνέδριο θα ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν στην αγορά, προκειμένου το όραμα και οι προσδοκίες να γίνουν πραγματικότητα, με την ενεργό συμμετοχή των μελών του Συλλόγου που αποτελούν την κινητήρια δύναμη και είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, πολύτιμη και απαραίτητη.
Στόχοι του Συνεδρίου είναι οι εξής:
- Να εδραιωθεί ο θεσμός του Πανελληνίου Συνεδρίου Φοιτητών Ψυχολογίας ανά 2 έτη, ξεκινώντας από το 2008.
- Να επεκτείνει την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ των φοιτητών Ψυχολογίας στα τέσσερα Πανεπιστήμια.
- Να δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές να συμμετάσχουν στην οργάνωση και στην επιστημονική κατάρτιση του συνεδρίου.
- Να παρουσιαστούν και να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές Ψυχολογίας και να προταθούν τρόποι αντιμετώπισης μέσα από μία αμφίδρομη επικοινωνία με τους επαγγελματίες, σε όλα τα επίπεδα, ψυχολόγους.
- Η επαφή με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, μέσω προσκεκλημένων μελών της Ε.F.P.A. (European Federation of Psychology Associations’) αλλά και της E.F.P.S.A. (European Federation of Psychology Students’ Associations).
- Γνωριμία με τον εργασιακό χώρο ενός ψυχολόγου, τα θεραπευτικά πλαίσια και την αγορά εργασίας.
- Να δημιουργηθούν οι συνθήκες, από τους μελλοντικούς επαγγελματίες, για τη βελτίωση του κύρους του Ψυχολόγου στην Ελλάδα.
Το Συνέδριο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας των τεσσάρων πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας και σε όποιον άλλο φοιτητή ψυχολογίας επιθυμεί να παρευρεθεί, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών κλάδων και επιστημών, σε μαθητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν την επιστήμη της ψυχολογίας, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά είναι ανοιχτό και στο ευρύ κοινό.